Nõmme kanalisatsioon läheb maksma 400 mln krooni

14. august 2001, 13:50

Nõmme ulatuslik kanaliseerimine saab alguse lähema paari nädala jooksul, kinnitas ASi Tallinna Vesi nõukogu esimees Brian Hill kohtumisel Nõmme linnaosavanema Urmas Paetiga, teatas linnaosavalitsus. Esialgsetel hinnangutel läheb Nõmme reovee- ja sadekanalisatsiooni rajamine maksma 393 mln krooni.

Paeti sõnul kinnitas AS Tallinna Vesi nõukogu esimees, et kõik selleks aastaks Nõmmele kavandatud reovee- ja sadevetekanalisatsiooni rajamistööd saavad tehtud. Sel aastal paigaldatakse reoveekanalisatsioonitrasse 11,8 kilomeetrit ning sadeveekanalisatsiooni pisut üle kahe kilomeetri.

Järgmisel aastal on reoveekanalisatsioonitrasse kavas Nõmmele rajada 33 kilomeetrit ning sademeveekanalisatsiooni 6,5 kilomeetrit.

Paeti sõnul peaks kõigil Nõmme kinnistuomanikel olema võimalik oma kinnistu kanalisatsioonitrassiga ühendada hiljemalt 2005. aastal. 'Seni on kahel kolmandikul Nõmme majapidamisest kanalisatsioon puudunud ning see kujutab endast ka ohtu keskkonnale. Kanaliseerimisega peaks see oht oluliselt vähenema, lisaks saavad suuremad tänavad sadeveekanalisatsiooni, mis kaotab suured sajujärgsed loigud ning ka hulk tänavaid saab tänu kanaliseerimisega kaasnevatele kaevetöödele uue katte,' lisas Paet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing