Preatoni reisifirma tegi konkurendid ärevaks

14. august 2001, 08:17

Itaalia päritolu ärimehe Ernesto Preatoniga seotud reisikorraldaja Domina World Traveli äsjane turuletulek ärritas turismifirmade liitu ja konkurente, sest firma soovis reise müüa tagatisrahata, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Majandusministeerium kinnitas algselt meile, et Domina World Travelil ei ole tarvis tagatist maksta, kuna müüme reise juriidilistele isikutele ja mitte tarbijatele,? märkis Domina World Travel tegevjuht Marina Laikjõe. ?Nüüd on selgunud, et siiski on vaja maksta, ja seda me ka teeme, tahame olla neis asjus väga korrektsed.?

?Äriregistrist järelevaatamisel leidsin, et see firma on vabastatud tagatistest, kuna teostab müüki ainult juriidilistele isikutele ehk reisibüroodele. Kas sellega on turismiseadus jõudnud iseenese absurdsuse äärmise piirini?? juhtis Eesti Turismifirmade Liidu juhatusele suunatud kirjas tähelepanu Eesti suurima reisikorraldaja Wris Tours tegevdirektor Margit Rebane-Pent. ?Kas Eestis võib lennutada korraga välismaale üle 200 inimese ja vastutust kannab vaid müüja??

Domina World Travel saatis kuuendal augustil reisibüroodele eelteate oma turuletulekust, mis hakkab 20. oktoobrist korraldama otselende Preatoni valdustesse Sharm el Sheikhi Egiptuses. Lennud toimuvad igal nädalal aprilli lõpuni, lennuk on Midwest Airlinesi Airbus 310-300, mis mahutab korraga kuni 205 inimest.

Penti hinnangul viib olukord võitluseni turu pärast. ?Eestist ei saa lennata kaks lennukit ehk üle 400 inimese nädalas.? Wris Tours müüs möödunud aastal Egiptusesse reise 30 kohta nädalas ja nii 23 nädalat järjest.

Laikjõe sõnul on Domina World Travel Itaalia hotellikinnisvarafirma Domina Vacanze tütarfirma. Selle põhiomanik on omakorda Pro Kapital Grupp. Grupi aastaaruandes olevasse struktuuri on Domina World Travel asemel märgitud Domina World Vacation.

Egiptuse kõrval on Laikjõe väitel sihikul ka Napoli, Sardiinia ja Capri, kus samuti grupi hotellid olemas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing