Mõis: Preatoni kiusamine on Eestile häbiks

ÄP Online 15. august 2001, 00:00

Ajakirjanduses Ernesto Preatoni aitajaks tituleeritud Mõis ütles, et ta ei saa Preatoni aitamisest mingit otsest kasu, aga arvab, et kasu on Eesti mainele väga oluline.

?Praegu on tekkinud väga kummaline olukord Pro Kapitali ümber, mis on häbiks meie riigile ja noorele demokraatiale,? ütles Mõis. ?Pro Kapitali aktsiaga kauplemine on peatatud alates 20. juulist, kuid seejuures pole esitatud ühtegi argumenti selle teo kasuks. Pro Kapitalil on umbes 800 ?veitsi ja Itaalia investorit ning need on hämmeldunud. See on piisavalt suur hulk, et kujundada arvamust Eestist kui investeerimiskohast.?

Mõis kinnitas, et tal endal pole kunagi olnud ega ole ka praegu ühtegi offshore-firmat. Mõisa kinnitusel kuulub talle vaid J.M. Investeeringute AS.

Mõis ütles, et Preatoni investeeringud Eestisse ei ole mustem ega puhtam kui tavaline maailma raha. ?Tema turuni?? ongi see, mitte-eestlaste investeeringud Eestisse. See ei ole mustem ega puhtam kui tavaline maailma raha,? ütles Mõis. ?Nii Preatoni Pank kui teised finantsasutused alluvad samadele reeglitele, mis teistelgi pankadel. Seda võin küll öelda, et keegi kotiga sularaha siia ei too.?

Mõisa sõnul tuleb raha Preatoni Panka ikka ülekandega ning rahapesu definitsioon tähendabki sularahaoperatsioonide tegemist. ?Preatoni pole mõni Enelin Meiusi ja Tiiu Silvese firma, mis oleks justkui väga suur, aga midagi näha pole,? ütles Mõis. ?Kristiine ärikeskus, Ilmarise residents, Jõe tänava ärikeskus jne räägivad iseenda eest. Need ei kao kuhugi.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing