Jürgenson kiitis Tallinna Sadamat

15. august 2001, 15:52

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson avaldas täna tunnustust seitsme kuuga korraliku kasumi teeninud Tallinna Sadamale.

Jürgenson kohtus täna Tallinna Sadama juhtkonnaga. Kohtumisel analüüsiti esimese 7 kuu majandustulemusi ning tulevikuväljavaateid. Minister avaldas tunnustust sadama juhtkonna viimase kahe aasta tööle.

Jürgenson märkis, et Tallinna Sadam on arenenud plaanipärasest kiiremini ning viimase paari aastajooksul on oluliselt suurenenud tema konkurentsivõime Läänemere regioonis.

Selle aasta esimese 7 kuuga on Tallinna Sadama kaubaveo käibed suurenenudpeaaegu kõigis olulisemates kaubagruppides. Käesoleval aastal oli Tallinna Sadama esimese 6 kuu kasum 255 miljonit krooni.Eelmise aasta lõplik kasumoli 472 miljonit krooni, mis on üle 8 korra suurem kui 1998. aastal.

Selleaasta riigieelarve täienes dividendidena Tallinna Sadama eelmise aastatulust 354 miljoni krooni võrra. 1998. aastal sai riik dividende 12,8 miljonit krooni. Praegused majandustulemused annavad alust prognoosida eelmise aastaga võrreldes suuremat kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing