Kanada annab Eestile üle NATO terminoloogia sõnastiku

15. august 2001, 09:59

Kanada suursaadik Eestis, Lätis ja Leedus hr Peter McKellar annab 16. augustil 2001 kaitseministeeriumis toimuval kohtumisel Eesti kaitseminister Jüri Luigele üle NATO terminoloogia sõnastiku AAP-6.

Kogu projekti maksumus on 50 000 Kanada dollarit ning seda finantseerib Kanada valitsus. AAP-6 (Allied Administrative Publication) on NATO dokumentides ja väljaannetes kasutatavate terminite ja definitsioonide kogumik.

AAP-6 eesmärk on standardiseerida terminoloogiat, mis on kasutusel NATO liikmesriikides ning seeläbi hõlbustada vastastikust arusaamist ja koostööd kõigil tasanditel. Kogumik on algselt koostatud NATO ametlikes keeltes, inglise ja prantsuse keeles.

Eesti Kaitseministeeriumile antakse kogumiku tõlge üle nii paberkandjal kui ka CD-l. NATO terminoloogia on erilepingu alusel eesti keelde tõlkinud Kanada kaitseministeerium. Tegemist on pikemaajalise areneva projektiga, sest NATO sõnavara täieneb ja areneb pidevalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing