Kristlik rahvapartei kaebas Eesti liitumise euroliiduga kaposse

15. august 2001, 11:31

Eesti Kristliku Rahvapartei (EKRP) juhatus pöördus kaitsepolitseisse palvega algatada uurimine Eesti Vabariigi riikliku sõltumatuse ja suveräänsuse vastase grupiviisilise tegevuse tunnustel, seoses valitsusringkondade ühinemispüüdlustega Euroopa Liitu (EL), kirjutab EPL Online.

Partei leiab, et ühinemine Euroopa Liiduga on põhiseadusevastane, kuna see rikuks riikliku vormi ja loovutaks Eesti rahvusliku sõltumatuse.
Sellises kuriteos on EKRP hinnangul süüdi viimatised valimised võitnud erakonnad riigikogus ja valitsuses.

Valitsus moodustas 1996. aasta mais põhiseaduse juriidilise ekspertiisi komisjon, mis jõudis oma töö tulemusena seisukohale, et kehtiv põhiseadus ei võimalda Eestil astuda Euroopa Liitu ning täita liikmesriigile Liidu õiguskorra nõudeid.

Komisjon väidab, et: 'meie põhiseaduse paragrahv 1 määratleb äärmiselt rangelt suveräänsuse ning selle võõrandamatuse nõude. Põhiseaduses puudub rahvusvahelise koostöö klausel ning suveräänsuse muutmine on võimalik ainult referendumi korras.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing