Mõõdukad kutsuvad fraktsioone üles valima presidenti parlamendis

15. august 2001, 16:48

Mõõdukate fraktsioon saatis täna Riigikogu kõigile fraktsioonidele kutse koguneda 21. augustil ümarlauale, et arutada võimalust valida Eesti uus president juba parlamendis, kirjutab EPL Online.

'Nii Rahvaerakond Mõõdukad juhatus kui ka fraktsioon on veendunud, et Riigikogu peaks püüdma täita oma põhiseaduslikku kohust, mille järgi presidendi valimine on eelkõige Riigikogu ülesanne,' ütles õhiseaduskomisjoni esinaine Liia Hänni.

Põhiseaduse väljatöötamisel osalenud Hänni nentis, et parlamentaarses vabariigis on president eelkõige vahekohtunik erinevate poliitiliste jõudude vahel. 'Seega vastaks põhiseaduse vaimule eelkõige mitte jäigalt ühe erakonna huve esindav, kuivõrd kompromisse taotlev president,' lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing