Rootslased saavad maksukergendust

15. august 2001, 12:25

Rootsi valitsus avalikustas sel nädalal maksukärbete plaani kogumahus 20 miljardit Rootsi krooni ehk 34 miljardit Eesti krooni, lootes turgutada eratarbimist ning valmistudes ühtlasi tuleval aastal toimuvateks valimisteks, vahendab Financial Times.

Tulumaksu alandamine lisab tavarootslase rahakotti keskmiselt 300 SEKi ehk 510 krooni nädalas, hindab Rootsi Tööstuse ja Tööandjate liidu maksupoliitika direktor Krister Andersson. Sellest hoolimata on Rootsi maksukoorem jätkuvalt OECD riikide hulgas kõrgeim.

Rohkem tähelepanu pälvis valitsuse otsus alandada kinnisvara ja varamaksu, kus tasuda tulevad summad on järsult kasvanud koos kinnisvarahindade tõusuga. See on võõrandanud suure osa Rootsi keskklassist sotsiaaldemokraatide valijaskonnast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing