Teeremont külvas Tallinna tipptunnil ummikutega üle

15. august 2001, 13:20

Hommikul tööleruttamise ajal pidid tallinlased täna närviliselt ummikutes konutama, sest teeremontide tõttu sõitsid autokolonnid kesklinna piirilt edasi teokiirusel ja Balti jaama hoidis liiklust kinni plekimõlkimine.

Kolm kõige aeglasema liiklusega kohta olid hommikul teekond taksopargi kandist Liivalaia tänavale, Balti jaama ümbrus ja Vabaduse puiestee. EPL Online"i vaatlus näitas, et paarikilomeetrise teelõigu läbimisele võib tipptunnil kuni pool tundi.'Kunagi varem pole sellist asja olnud, et Mustamäelt tulijad rivistuvad parempoolsesse sõiduratta juba taksopargi juures. Ma ise olen sellel suvel õppinud autorooli taga ajalehte isegi lugema,' kirjeldas Lea Larin.

Taksopargist Liivalaia tänavale jõudmine võttis täna hommikul veidi pärast üheksat aega 30 minutit. Soo ja Mere puiestee ummiku läbimine nõudis 20 minutit ja pani inimesed autodes unistama jalgrattast. 'Selle ajaga liikusime edasi umbes 10-15 meetrit ja et üldse tööle jõuda, sekeldasime läbi vanalinna,' rääkis Krista Liiv, kellelt ülemus küsis hilinemise tõttu seletuskirja.

Tavapärase mõneteist minuti asemel sõitis Merike Taal Tammsaare teelt Mustamäe teed pidi kesklinna 40 minutiga. 'Iga kord kui meeter sõiduruumi tekkis sõitis üks Zhiguliga mees unnates edasi,' rääkis Taal.

Hando Sinisalu on juba harjunud Nõmme poolt linna sõites Valdeku/Männiku teed vältima. 'Vabaduse puiestee on täielik õudukas. Palju mõistlikum on sõita ringi teiselt poolt pisikesi tänavaid kaudu Pärnu maanteele ja siis Järve Selveri tagant läbi parklate lõigata,' juhendab ta.

Liikluspolitsei korrapidaja sõnul ummikute tõttu õnnetusi juhtunud ei ole, küll on plekimõlkimised aga ummikuid põhjustanud. Kuna muutunud on ka ühistranspordiliiklus ja bussid inimesi täis, topivad taskuvargad sagedamini käsi võõrastesse kukrutesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing