Dollarite müügiks tundus iga põhjus hea

Peeter Koppel 16. august 2001, 00:00

Turg otsis eile kõikvõimalikke põhjuseid dollarite müümiseks.

Igakuine Merrill Lynchi ülemaailmne fondimäned?eride küsitlus näitas, et 57% fondijuhtidest eelistab 12 kuu perspektiivis eurot dollarile. Juulikuus oli euro eelistus 40%. Dollarit eelistab vaid 31% fondijuhtidest, kuu aega tagasi oli dollari eelistajate protsent 43. Naelsterlingut ja jeeni eelistab vastavalt 3 ja 2% küsitletud 268 fondijuhist.

Üleeilne IMFi raport lisas survet dollarile. IMFi hinnangul võib dollar järsult langeda, kuna USA majandus sõltub liigselt välismaiste investeeringute jätkumisest. Ka väliskaubanduse puudujäägi suurus ei pruugi olla talutav.

Euro tugevnes eile dollari suhtes ligi terve protsendi viie kuu kõrgeimale tasemele, kaubeldes enne Ameerika turgude avanemist 0,9110 dollari läheduses, mis tegi dollari kursiks 17,1752 krooni. Uus trend ei taha dollarit soosida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing