Jaht Eesti Energiale alanud

16. august 2001, 00:00

Eesti Energia erastamise vastu on tundnud huvi neli välisfirmat. Soomlaste Imatran Voima Oy teatas, et on huvitatud elektri tootmisest. Rootslaste Vattenfall AB on nõus erastama Eesti Energia tervikuna. Ameeriklaste NRG Energy soovib 50 miljoni dollari eest omandada vähemalt 50% kolme suurema elektrijaama aktsiatest. Lisaks soovivad ameeriklased Eesti Põlevkivilt kolme karjääri ja ühte kaevandust. Sakslaste Preussen Elektra AS tunneb huvi seoses Eesti-Soome merekaabli ideega.

Hetkeseis: valitsuse eelistus langes NRG-le. Teistele firmadele ei antud üldse võimalust pakkumist teha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing