Eesti tähistab taasiseseisvumise 10. aastapäeva

16. august 2001, 15:56

Esmaspäeval möödub kümme aastat Eesti taasiseseisvumisest, seda sündmust tähistatakse üle kogu vabariigi mitmesuguste üritustega, teatas valitsuse pressibüroo.

<pilt#MartLaar.jpg#Peaminister Mart Laar esineb kõnega Estonias#150#188#0> Tallinnas algab Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva tähistamine riigilipu piduliku heiskamisega Pika Hermanni torni kell seitse varahommikul. Noorkotkaste ja kodutütarde paraadrivistus algab samuti kell seitse Toompea lossi õuel.

Kell 11 on Tallinna Jaani kirikus jumalateenistus, kus teenivad EELK peapiiskop Jaan Kiivit ja Jaani koguduse õpetaja dr Toomas Paul ning laulab Tallinna Kammerkoori vilistlaskoor Ants Üleoja juhatusel.

Kell 14 toimub Estonia kontserdisaalis pidulik kontsert-aktus, kõnega esineb peaminister Mart Laar. Esinevad üle-eestiline poistekoor, üle-eestiline segakoor, üle-eestiline tütarlastekoor Leelo, üle-eestiline noorte sümfooniaorkester Eri Klasi juhatusel ning Eesti Televisiooni tütarlastekoor. Külalisena astub kontserdil üles vene poistekoor Cantilena.

Taasiseseisvumispäeva pidustused kulmineeruvad laste folkloorisimmaniga Tallinna Raekoja platsil kell neli õhtupoolikul. Kõik eelpoolmainitu on huvilistele tasuta.

Taasiseseisvumispäevale pühendatud üritused on suunatud kõigile, kuid eelkõige lastele ning noortele. Eesmärgiks on süvendada teadmist ning lisada veendumust, et Eesti taasiseseisvumine oli riigi ja rahva jaoks hindamatu väärtusega sündmus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing