Lasnamäe linnaosa valitsuse kolimisel hämarad kokkulepped

16. august 2001, 09:41

Lasnamäe eksjuhid süüdistavad linnaosavanemat Leonid Mihhailovit, et see tahab vähemalt 30 miljoni krooni suurust rahavoogu suunata vale asja eest vale mehe taskusse, kirjutab Eesti Ekspress.

Nimelt peaks Tallinna linnavalitsus lähiajal otsustama, kas anda Lasnamäe linnaosa vanemale Leonid Mihhailovile volitused ja raha linnosa valitsuse Lasnamäele endisesse Santehmonta?i adminhoonesse kolimiseks.

Mihhailov on sellise palve esitanud ja kolimine peaks olema ühel pool juba käesoleva aasta lõpuks. Maja Narva maantee alguses, kus praegu linnaosavalitsus asub, läheb üsna varsti lammutamisele. Seetõttu on 150 töötaja mujale kolimine vältimatu.

'On täiesti arusaamatu, kuidas saab nii suure kinnisvaratehingu teha ilma, et oleks korraldatud hankekonkursid rendileandja ja ehitaja leidmiseks.' Lasnamäe linnaosa eksvanem, praegune halduskogu juht Pavel Starostin on oma järglaste tegevusest tõsiselt häiritud. 'Siin on ju mängus miljonid, aga konkurssi ei tehtud.'

Umbes 2000 m2 sellest endise liiduasutuse majast plaanivad Mihhailov ja tema alluvad rentida kinnisvaraarendajalt ASilt Tasmo kümneks aastaks ruutmeetrihinnaga 120 krooni. Lisaks on linnaosal kavas investeerida ligi viis miljonit krooni hoone remondiks ja ümberehituseks.

'Vot mina ei saa aru, miks peaks linn andma kokku 30 miljonit krooni lihtsalt mingile firmale väga kehvas seisukorras ruumide eest,' õiendab Starostin. 'Sel majal pole ju kasutamisluba, see on ohtlik. Seal ei saa inimesi teenindada. See maja on sobimatu.'

'Kui oleks korraldatud konkurss, oleks leidunud küllalt palju odavamaid ruume. Olen selles veendunud. Ja miks ei võiks selle 30 miljoni eest, mis Tasmole kümne aasta jooksul pihku laotakse, uut linnaosavalitsuse hoonet ehitada,' jätkab Starostin ning viitab, et kogu selle majanduslikult mõttetu tehingu taga pole tema arvates raske näha valgustkartvaid kokkuleppeid linnajuhtide, Mihhailovi ja Tasmo juhi Aabram Beinensoni vahel.

Ta ei räägi küll midagi väga konkreetset aga mainib siiski, et kunagine linnavalitsuse majandusnõunik Kaarel-Mati Halla on praegu Beinensoni palgal, endine Tasmo töötaja Vladimir Skrobot on nüüd linnavalitsuses nõunik. Lisaks kuuluvad Mihhailov ja Beinenson venekeelseid ärimehi ühendavasse Kaupmeeste seltsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing