Loodus nopib purjus politseinikke

16. august 2001, 08:11

1,5promillise joobega tööle tulnud Tallinna politseiinspektor oli viimane ajend siseminister Tarmo Looduse eilsele määrusele, mille järgi allutatakse kõik politseinikud erakorralisele kontrollile, kirjutab Eesti Päevaleht.

<pilt#TarmoLoodus.jpg#Siseminister Tarmo Loodus#150#261#0> Vahialuste valve eest vastutava Tallinna Lõuna politseiosakonna nooreminspektori joobe avastasid Tallinna prefektuuri korrakaitse osakonna töötajad üleeile hommikul kell kaheksa. Korrarikkumise suhtes algatas prefektuur distsiplinaarjuurdluse, mille järel otsustatakse, milline karistus mehele määratakse.

Kontrollijad karistasid suulise noomitusega ka seitset tööle hilinenud politseinikku.

Siseminister Looduse eilse määruse põhisõnumiks on, et politseiasutusi ootavad ees etteteatamata kontrollreidid nii politseiameti kui ka siseministeeriumi töötajate poolt.

Looduse sõnul pole reidide eesmärk kontrollida ainult seda, kas politseinikud õigel ajal ja kainena tööl on, vaid ka seda, kas näiteks politseipatrullid on marsruutidel, suhtlevad korrektselt inimestega ja on vastavalt ametikohale riides. ?Võtame ette kogu distsipliinirea konstaablist prefektini välja,? kinnitas minister BNSile.

Tähelepanu alla võetakse ka politsei ametiautode kasutamine ? kas kasutusel on ainult need sõidukid, mis sellel ajahetkel seda peavad tegema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing