Ministeeriumid küsivad kolmandiku võrra rohkem eelarveraha

16. august 2001, 13:37

Ministeeriumite esmased eelarvetaotlused ületavad reeglina võimalusi kolmandiku võrra, riigieelarve kasvuosa jaotub peamiselt kaitse- ja sotsiaalministeriumi vahel.

Rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna juhataja Ants Liiveri sõnul on tavaliselt ministeeriumite esmased eelarvetaotlused kuni komandiku võrra koostatava eelarve võimalustest suuremad. Kevaditi ületavad taotlussummad eelarve mahtu kokku 3-5 miljardi krooni võrra.

Hetkel vältavatel eelarvevaidlustel on käärid soovitava ning pakutava vahel 1,8 miljardit krooni. Liiveri sõnul ületasid tänavugi taotlused algselt 5,5 miljardi krooni võrra eelarve kavandatud piirsummat.

Liiver lausus, et ministeeriumid ei jäta kunagi küsimisvõimalust kasutamata. Eelmisel aastal näiteks oli ministeeriumitele antud vabad käed ning piirsummad pandi paika alles augustis.

Igaaastane eelarvemahu kasvusamm jääb Liiveri sõnul pidavalt lühemaks, sest inflatsioon on varasemast väiksem. 'Põhiline kasvuosa läheb sotsiaal- ja kaitseministeeriumile, samuti haridusele,' tõdes ta.

Hetkeseisuga on tuleva aasta eelarve 32 miljardi krooni suurune.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing