GM jätkab maailmaliidrina

Tõnu Tramm 17. august 2001, 00:00

Ehkki General Motors oli möödunud aastal üks vähestest kontsernidest, kelle toodangu müük võrreldes 1999. aastaga langes, jätkab Ameerika päritolu autogigant maailmaturgudel liidrina, kirjutab Automotive News Europe?i automüügi lisaväljaanne. Teisel kohal on jätkuvalt Ford Motor Corp ja kolmandal Toyota Motor Corp.

Küll aga on toimunud muudatusi esikolmikust tagapool. Kui veel aasta tagasi hoidis neljandat kohta DaimlerChrysler AG, siis 2000. aasta müügitulemuste põhjal on selle haaranud Volkswagen AG. Ja seda oligi arvata, sest nagu on näha ka meie tänavapildis, on VW kompanii investeeringud ?koda ja Seati tehaste remontimisse igati ära tasunud. Loomulikult ei saa DaimlerChrysler seda kõike rahulikult pealt vaadata, mistõttu on ettevõte asunud usinalt oma ameerikalikku toodangut euroopalikumaks muutma, et just Euroopa turul oma positsiooni tugevdada.

Samuti on tõusnud ühe koha võrra viiendaks PSA ehk Peugeot?sid ja Citroene valmistav Prantsuse autotööstus. Fiat SpA ei suutnud ülieduka Puntoga pista rinda veelgi edukama Peugeot 206ga ning viiendalt kohalt kuuendaks langemine oli vältimatu. On ju Fiati kontserni autode müügi kasv 5 protsenti küll väga tubli tulemus, kuid PSA 11% ületas kõikide teiste esikümnesse mahtuvate autotööstuste müügikasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing