Tehnoloogiaaktsiate langus näib lõputuna

Peeter Koppel 17. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel valitses eilse kauplemispäeva alguses taas masendus ja sugugi mitte erilise üllatusena olid masenduse põhjustajateks tehnoloogiaettevõtted.

Nimelt teatas esiteks fiiberoptiliste seadmete tootja Cie-na, et ettevõtte käesoleva ja tuleva aasta majandustulemused jäävad oluliselt ootustele alla. Ettevõtte hinnangul jätkub telekommunikatsiooniseadmete turu kokkukuivamine ka järgmisel aastal. Ciena uskus siiski oma positsiooni paranemisse, kui telekommunikatsioonioperaatorid on sunnitud pöörama oma pilgud odavamatele lahendustele. Ciena tuleviku suhtes väljendatud pessimismiga läksid kaasa ka sarnase tegevusalaga JDS Uniphase ja Nortel Networks. Halbade uudistega kohutas turgu ka andmesalvestusseadmeid tootev Brocade Communi-cations, kes suutis küll oma kolmanda majanduskvartali majandustulemustega analüütikute ootustele vastata, kuid andis kasumihoiatuse neljanda kvartali suhtes. Ciena ja Brocade tõukasid langusse kogu tehnoloogiasektori, lükates Nasdaqi üldindeksi kauplemispäeva alguses allapoole psühholoogiliselt olulist 1900 punkti taset.

See asjaolu varjutas pea täielikult positiivse alatooniga makrotasandi uudise, mille kohaselt langesid tarbijahinnad oluliselt langenud energiahindade tõttu juulis 15 aasta kiireimas tempos.

Nimelt langes tarbijahinnaindeks (THI) juulis 0,3 protsenti. Tegemist oli indeksi esimese langusega pärast eelmise aasta aprilli. THI oli juunis kasvanud 0,2 protsenti ning analüütikud olid oodanud indeksilt 0,1protsendilist langust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing