Advokaat Hallmägi: enne seaduse muutmist tuleks uurida kultuurriikide tavasid

17. august 2001, 12:11

Vandeadvokaat Andres Hallmägi arvas, et kui tavaliselt armastatakse meil Euroopa poole kiigata, siis võiks ka enne advokatuuri tegevusele piirangute panemist uurida, kuidas kultuurriikides need asjad käivad.

Hallmägi sõnas, et advokatuuri liikmete kuulumine eri äriühingute juhatusse on praegu Eestis üsna levinud. 'Ilmselt on põhjus selle, et advokaati peetakse suhteliselt usaldusväärseks. Ju loodetakse, et juhatusse kuuluv advokaat hoiab asjadel silma peal ega lase neil omavoolu teed minna.'

Hallmägi meenutas, et kogu vaidlus hakkas ju pihta advokatuuri seaduse tõlgendamisest - kui advokaati ei tohi läbi otsida, siis kas advokaadibürood tohib?
Siingi soovitas ta pöörduda kultuurriikide tavade poole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing