Advokatuur ei sõlminud justiitsministriga mingit kokkulepet

17. august 2001, 10:48

Advokatuuri juhatuse esimees vandeadvokaat Üllar Talviste kinnitas, et eilsel kohtumisel justiitsministriga ei sõlmitud mingeid kokkuleppeid vastupidiselt sellele, mida on väidetud tänastes ajalehtedes.

'Koos minuga osales kohtumisel ka advokatuuri kantsler vandeadvokaat Rein Kiviloo, kes võib seda kinnitada,' sõnas Talviste. 'Advokatuuri juhatuse esimehena ei saanud ma riigiprokuröri ja ministriga kokku leppida selles, milleks mul polnud juhatuse volitust.'

Eilsetes uudistes ja tänastes ajalehtedes antakse teada, justkui oleks advokatuur, riigi peaprokurör ja justiitminister kokku leppinud selles, et advokaadid taandavad end äriühingute juhatustest, advokaadibürood välja aravatud.

'Jutt käis vaid äriühingutes advokaatide osalemise reeglistiku võimalikust täpsustamisest, kuid ma ei saa kommenteerida justiitsministri kava pakkuda välja muudatused advokatuuri seaduses, kui ma ei ole nende väljapakutavate muudatustega kursis,' ütles Talviste.

'Vastupidi, eilsel kohtumisel jõuti järeldusele, et advokatuuri seadus ei vaja muutmist ning et kõnealune seadus on kooskõlas nii rahvusvaheliste õigusaktide sästetega kui ka euroekspertide arvamustega,' sõnas Eesti advokatuuri juht. 'Aktsiate omamine on põhiseaduslik õigus, mis käib kahtlemata ka advokaatide kohta.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing