Börsiülevaade: Euroopas kauplemine nõrk, kuid kergelt positiivne

17. august 2001, 09:52

Kuna suur osa aktiivseid investoreid ootab eeloleval teisipäeval algavat USA Keskpanga järjekordset koosviibimist, tõotab kauplemisaktiivsus jääda Euroopas täna passiivseks.

Mõnevõrra võivad Euroopa turud eilset kaotust tagasi teha, kuna Wall Street lõpetas eile kergelt plussis ning Delli <GR#US.DELL> ja Hewlett-Packardi <GR#US.HWP> avaldatud majandustulemused vastasid turu ootustele.

Tallinna börs peaks stabiliseeruma eilsete tasemete juures.

Maailma tehnoloogiasektori nõrkus ei jätnud eile löömata ka Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiat, mis taandus järjekordselt kõigi aegade madalaima tasemeni.

Viimaste päevadega võrreldes suhteliselt passiivse kauplemispäeva taustal sulgus telekomisektori aktsia 54,50 kroonil ehk 2,7% suuruses miinuses.

Paremini ei läinud ka meie lõunanaabril Leedu Telekomil, mis odavnes 3,7% ja sulgus enda jaoks samuti kõige madalamat taset tähistaval 1,31 litil. Leedu Telekom ootavad aga rasked ajad veel ees, kuna fikseeritud sideturg avaneb seal alles 2003 aastal.

Silmnähtavalt kehv oli päev Saku Õlletehase <GR#EE.SAKU> aktsia jaoks, mille ostuäär kukkus eile hoobilt 58,50 kroonilt 56,25 kroonini. Tagajärjeks 5,5%ne langus ja aktsiahinna sulgumine viimase kolmveerand aasta madalaimal tasemel.

Õlletehase aktsiale mõjuvad depressiivselt üha uued negatiivsed aruanded ettevõte majandussituatsiooni kohta. Kolmapäevasele investeerimispank Suprema müügisoovitusele järgnes eile Ühispangalt soovitus aktsiaid oma portfellis vähendada ehk sisuliselt müüa.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia püsis eilse päeva jooksul vankumatuna 156 ja 156,50 krooni vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing