Keskfraktsiooni juht: oleme ammu rääkinud, millele president tähelepanu juhtis

Inno Tähismaa 17. august 2001, 12:53

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Toomas Varek saatis pöördumise, milles ütles, et opositsioonipoliitikud on juba varem juhtinud tähelepanu asjaoludele, millele viitas tänases avalduses president Lennart Meri.

Riigikogu opositsiooni kuuluvad erakonnad on elektrijaamade müügiga seonduvatel Riigikogu istungitel püstitanud samu küsimusi ning kahtlusi, mis kajastuvad nüüd presidendi avalduses, teatas Varek. Paraku võimulolevad erakonnad ? Isamaaliit, Mõõdukad ja Reformierakond on kõigi nende käes olevate vahenditega üksnes naervääristanud opositsiooni esitatud kahtlusi ning tähelepanujuhtimisi Narva elektrijaamade erastamisega kaasnevatele ohtudele. Opositsioonierakondade poolt 4. juuliks kokkukutsutud erakorralisele istungile, kus oli kavas arutada just Narva elektrijaamadega seonduvat, ei suvatsenud võimukoalitsiooni saadikud aga isegi kohale ilmuda.

Riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Tiit Sinisaar oma tänases BNSi esmakommentaaris veeretab kogu süü valitsuse kaela, kuid kõik on saanud alguse siiski Riigikogust. Ka 163 001 eestimaalase vastuseis elektrijaamade ja raudtee erastamisele on võimulolijate poolt jäänud vaid hääleks kõrbes.

Kui president käsitles oma tänases avalduses üksnes elektrijaamadega seonduvat, siis samad ohud on ka Eesti Raudtee erastamisega seonduval. Lisaks võisime tänasest ?Äripäevast? lugeda, et Isamaaliidu minister Toivo Jürgenson tulnud välja järjekordse erastamisideega - Tallinna Sadama müügiga, mis arvestades seniseid kogemusi, võib lõppeda järjekordse krahhiga Eesti riigile

Isamaaliidu presidendikandidaat Peeter Tulviste on väitnud, et valitsuskoalitsiooni poolt on kõik olulised otsused tehtud hästi, vaid rahvale olla halvasti seletatud. Selline väide on variserlik, sest presidendi tänane avaldus kõneleb siiski millestki muust, mis ei kattu sugugi presidendikandidaat Tulviste arvamusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing