PM: valitsus põlgab ära teadlaste pakutava abi

17. august 2001, 08:23

Sotsiaalteadlaste avalikule pöördumisele alla kirjutanud 26 teadlasel läks veel hästi - neid kutsuti Toompeale ning nad said tunda riigikogulaste sõbralikku õlalepatsutust. 36 akadeemikut, kes astusid juuni keskpaigas oma avalikus kirjas välja Eesti elektrijaamade erastamise vastu, ootavad valitsejatelt vastust tänini, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Akadeemikute seas on neid, kes kuuluvad Vabariigi Presidendi Akadeemilisse Nõukogusse, riigi teaduspreemiate komisjoni, otsustajate sekka teadusfondis, seal on ka isamaaliitlasest presidendikandidaat Peeter Tulviste. Võimukandjate arvates ei vääri need inimesed isegi mitte peaministri monoloogi vormis vastust, rääkimata dialoogist riigi helgemate peade ja võimulolijate vahel.

Praegune olukord on narr. Ajupotentsiaali meil jätkub, põhiline osa tellimustest teadlastele tuleb riigilt kas siis läbi sihtfinantseerimise või teadusfondi grantide, millega oleks just kui tagatud see, et tegeletakse riigile oluliste probleemidega, ka võimukandjad ootavad abi põletavate probleemide lahendamisel - aga koostööd ei sünni.

Ehk siiski istuks ühise laua taha ja ajaks üheskoos Eesti asja. Ainult et initsiatiiv peab tulema ülalt - võimu poolelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing