Paidesse tuleb uus põllumajandustehnika müügikeskus

Inno Tähismaa 17. august 2001, 10:43

Paidesse tuleb uus põllumajandustehnika ja ?tarvet müügikeskus, mis toob linna paarkümmend uut töökohta, teatas linna esindaja.

Paide linnavalitsus otsustas algatada krundi Pärnuvälja 2 detailplaneeringu ja kinnitada selle lähteülesanne. Krundile soovib AS Agribalt ehitada põllumajandustehnika- ja tarvikute müügikeskuse. Ettevõtte tegevdirektor Margus Müts ütles, et tulevases müügi- ja hoolduskeskuses on ladu, kauplus ja kontor, kokku peaks keskuse valmimisel seal tööle hakkama paarkümmend inimest.

Mütsi sõnul on Agribalt kahe juhtiva Soome põllumajandustehnika ja ?tarvikute müügifirma esindaja Eestis. Eesti keskuse asukohaks valiti Paide, sest linn asub põllumajanduspiirkonnas, olemas on kaasaja põllumajandust hästi tundvad spetsialistid ning vajalikud ettevalmistustööd laabuvad linnavalitsusega piisava kiirusega: eesmärk on veel selle aastanumbri sees keskuse esimene etapp avada. Ehitus läheb maksma ligi 5 miljonit krooni.

Paides kavatseb põllumajandustehnika, seadmete ja tarvikute müügiga tegutsema hakata ka teinegi firma ? Kesko-Agro. Mütsi sõnul hakkavad kaks müügiesindust asuma lähestikku, kliendil tuleb minna vaid üle tänava. ?Ka Soomes asuvad kahe konkurendi kauplused kõrvuti, sest ühe esinduse külastamine tekitab huvi läbi astuda ja võrrelda ka teise keskuse kaubavalikut,? selgitas Müts.

Uue põllumajandustehnika- ja tarvikute müügikeskuse rajamine keskkonnale ohtu ei kujuta, Mütsi sõnul on ta samavõrd ohtlik kui toidukauplus, kus müüakse pesupulbrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing