USAs läheb kinni uue majanduse ajakiri

Inno Tähismaa 17. august 2001, 08:07

USA nn uue majanduse allakäigu ja reklaamitulude kukkumise tõttu tõttu panevad omanikud lähiajal kinni kolm aastat tagasi asutatud nädalakirja Industry Standard, mis veel paar aastat tagasi arenes enneolematu kiirusega, kirjutab Wall Street Journal.

Ajakirja omanik Standard Media International taotlevad pankrotimenetluse algatamist ja on valmis ajakirja välja andma mõnes teises vormis, ütlesid asjaga kursis olevad allikad. Kõige tõenäolisemalt jätkab ajakiri ilmumist üksnes internetis. Standard media otsib endiselt ostjat, aga möödunud nädalaks polnud seda veel leitud, töötajad saadeti selleks nädalaks palgalisele sundpuhkusele ja esmaspäevast kaotab töö enamik töötajatest.

Standard asutati 1998. aasta aprillis ja ajakiri kajastas interneti mõju traditsioonilisele majandusele. Veel möödunud aastal kasvas ajakirja reklaamilehekülgede arv 133% ja tulud 240% võrreldes varasema aastaga. Kogutulu kasvas 1999. aasta 25 miljonilt dollarilt (425 mln kr) 140 miljoni dollarini (2,3 mld kr) 2000. aastal.

Kompaniil oli plaan korraldada möödunud aastal aktsiate avalik pakkumine ja noteerida aktsiad börsil. Ent uue majanduse allakäigu tõttu hakkasid tulud vähenema ja vaatamata arvukatele koondamistele ja Inglise väljaande eraldumisele toodab firma tänavu 45 miljonit dollarit (765 mln kr) kahjumit ligi 40 mln dollari (680 mln kr) käibe juures. Reklaamilehekülgede arv kukkus esimese 7 kuuga 75% võrreldes möödunud aasta sama ajaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing