Dollar parandas veidi oma positsioone

Tõnis Oja 21. august 2001, 00:00

Möödunud nädalal viie kuu madalaimale tasemele langenud dollar kerkis eile pärastlõunal ajendatuna optimismist, et täna toimuval USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee istungil otsustab USA keskpank alandada baasintressi vähemalt veerandi protsendipunkti võrra. See aitaks maailma suurima majanduse madalseisust lõplikult üle saada. Varahommikul ei suutnud euro ületada 0,92 dollari taset (mis teeb USD kursiks 17 krooni). See oli teine katse viimase kolme päeva jooksul, mis tehnilise analüüsi keeles tähendab topeltpõhja ning annab aluse oletuseks, et lähiajal dollar sellest tasemest läbi ei kuku.

Dollarit müüdi möödunud nädalal väga agressiivselt, mis loomulikult tegi valuutadiilerid väga ettevaatlikuks. Edaspidi oleneb palju sellest mida teeb Ühendriikide keskpank. Paljud analüütikud on seda meelt, et 0,25protsendiline intressikärbe on liiga väike.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing