Föderaalreserv hoidis turgudel hinge kinni

Peeter Koppel 22. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva marginaalse liikumisega.

Turge pani hinge kinni hoidma USA Föderaalreservi Vabaturukomitee järjekordne istung, millelt oodati järgmist intressikärbet. Turuosalised ootasid valdavalt 25baaspunktilist intressikärbet, mis oleks viinud Föderaalreservi üleöölaenude baasintressi 3,5 protsendi tasemeni.

Kuna turusoaliste hulgas valitses suhteline üksmeel intressikärpe suuruse suhtes, oodati huviga pigem intresside langetamise otsusega kaasnevat majanduspoliitilist avaldust, mis pidanuks näitama seda, millises suunas maailma suurim majandus liikumas on ja kas 2002. aasta esimesel poolel on lootust mingiks pöördeks. Seni kuni turgudel Föderaalreservi otsuse kohta info puudus, püsis ka kauplemine loiuna ning peamised indeksid hoidsid kinni oma esmaspäevastest tasemetest.

Halbu uudiseid igatahes turgudele enam vaja ei oleks, sest eile hakkas oma senistes prognoosides kahtlema ka Wall Streeti üks tuntumaid pulle ehk tõusulootuste hellitajaid. Oma optimistlike prognooside tõttu mitmelgi korral veidi rumalasse seisu sattunud investeerimispanga Goldman Sachs strateeg Abby Joseph Cohen vaatas nimelt ümber oma prognoosi selle kohta, kus lõpetab Standard & Poor?s 500 indeks oma käesoleva aasta. Coheni hinnangul võib indeks lõpetada seni prognoositud 1550 punkti asemel 1500 punktil. See hinnang on siiski ligi 30% kõrgem indeksi praegusest väärtusest. Elame näeme ? neli kuud on aasta lõpuni aega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing