Gazprom huvitub Leedu Gaasist

22. august 2001, 10:18

Leedu gaasikompanii Lietuvos Dujos erastamisest huvitatud Vene Gazprom soovib oma pakkumise teha lääne investorile reserveeritud osalusega võrdses mahus, edastab Reuters.

Läinud kuul otsustasid Leedu parlamendi fraktsioonid jätta praegu 92% ulatuses riigile kuuluvas firmas valitsuse kätte 34% ning müüa teine 34% strateegilisele lääne investorile. Varustajatel on võimalus osta 24% aktsiatest.

Leedu majandusministri Petras Cesna sõnul tahab Gazprom Leedus samasugust tehingut kui Eestis ja Lätis, kus Gazpromil on Saksa Ruhrgazi ja selle partneritega võrdne osalus. Cesna ei kommenteerinud, kas Gazpromi pakkumine on Leedule vastuvõetav.

Erimeelsused Leedu gaasikompanii erastamise üle oli üks peamisi põhjusi, mis viis riigi eelmise peaministri Rolandas Paksase valitsuse kukkumisele. Cesna sõnul tehakse otsus erastamisplaani üle lähiajal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing