Rakvere Lihakombinaat investeerib rekordkasumi ettevõtte arengusse

22. august 2001, 10:45

AS Rakvere Lihakombinaat investeerib esimese poolaasta 37 miljoni kroonise puhaskasumi ettevõtte arengusse ning viia kogu tootmine vastavusse Euroopa Liidu normidega, teatas ettevõte.

'Kasumi kasvu peamisteks põhjusteks on tootmistegevuse efektiivsuse tõus ning edukad investeeringud kodumaisesse seakasvatusse,' kommenteeris majandusedu põhjuseid Rakvere juhatuse esimees Olle Horm. 'Tooraine kõrgest hinnast lähtuvalt on grupi heades majandustulemustes oluline osa just seakasvatusega tegeleval tütarettevõttel AS Ekseko. Eesti sea­kasvatusse tehtud investeeringud on hakanud end ära tasuma - eestlased hindavad kodumaiseid toiduaineid iga päevaga üha enam.?

?Kuigi kasumi kasv näib hüppeline, ei ole meile endile tegemist ootamatusega, vaid pigem kinnitusega valitud strateegia õigsusest,? lisas Horm.

Sel aastal esimese kuue kuuga 37 miljonit krooni kasumit teeninud Rakvere oli eelmise aasta samal perioodil 5,3 mil­joni krooniga kahjumis. Ettevõtte poolaastakäive kasvas 493,5 miljoni kroonini ehk eelmise aasta sama perioodi 407,8 miljoni krooniga võrreldes 21% protsendi võrra. Perioodi jooksul müüdi lihatooteid kokku 6,8 miljonit tonni ehk ligikaudu 10% enam eelmise aastaga võrreldes.

Rakvere on Eesti juhtiv lihatööstusettevõte, millele kuulub 34% kogu lihatoodete turust. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel Rigas Miesnieks (Rakvere osalus 92,47%), AS Ekseko (97,7%), AS Linnulihatooted (76%) ja Rakvere Mesos Produktai Vilnius (100%). Kontserni Eesti ettevõtetes töötab üle 850 inimese.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing