Kaks naabrivalvet korraga

23. august 2001, 00:00

Kuigi laulusalm ütleb, et Eestile on kombeks üks president korraga, on vähemalt naabri- või naabrusvalve pooldajate märgusõnaks ?topelt ei kärise?.

Nii tegutseb Eestis kaks mittetulundusühingut, mis on seadnud endale ülesandeks inimeste ja elukeskkonna turvalisuse tagamise, kaasates elanikke kuritegusid ärahoidvasse tegevusse nende teadlikkuse ja aktiivsuse kasvatamise teel.

Mõlemad ühingud, nii Eesti Naabrivalve kui ka Naabrusvalve Keskus tutvustavad oma tegevust ka internetis. Leheküljel www.naabrivalve.ee võib tutvuda peamiselt Põhja-Eestis tegutseva mittetulundusühinguga Eesti Naabrivalve. Tegu on selge kujunduse ja arusaadava ülesehitusega leheküljega, mille suurima plussina tuleb ära mainida lisaks eestikeelsele ka inglis- ja venekeelse variandi olemasolu.

Lehekülje külastaja saab ülevaate naabrivalvest kui sellisest, viimastest naabrivalvega seotud uudistest, võimalik on tellida ka iganädalast uudiskirja või seda otse internetis lugeda. Oma arvamust saab avaldada ka teemal ?Naabrivalve kui sotsiaalne kontroll?, kuid küsitlusele vastanute arv, 13, ei viita just eriti suurele külastatavusele.

Eraldi on välja toodud viited Eesti Naabrivalve partneritele, teiste seas ka Suurbritannia Naabrivalve Keskusele; antakse ülevaade Eesti Naabrivalve senisest tegevusest ja tulevikuplaanidest, arengukavast kuni aastani 2003 ning möödunud aasta detsembris Tallinnas toimunud rahvusvahelisest naabrivalvealasest seminarist; ära on toodud ka põhikiri ja juhatuse ning asutajate andmed,

Vägagi sarnasel aadressil www.naabrusvalve.ee tutvustab end aga peamiselt Lõuna-Eestis tegutsev mittetulundusühing Naabrusvalve Keskus. Erinevalt Eesti Naabrivalve koduleheküljest pöörab Naabrusvalve Keskus rohkem tähelepanu just praktilise suunitlusega materjalidele.

Leheküljel antakse ülevaade naabrusvalvest, selle tegevusest Eestis, naabrusvalve põhimõtetest, struktuurist ja metoodikast.

Eraldi on välja toodud ka olulisemad naabrusvalve läbiviimisega seotud dokumendid (nn stardipakett), selgitatakse, kuidas läbi viia vaatlust turvaasumis, mida mõistetakse termini ?hädakaitse? all ja kuidas on seadustes defineeritud mõiste ?kuritegu?.

Naabrusvalve Keskuse kodulehekülje kaudu on võimalik saata ka vihjeid õigusrikkumiste kohta, teateid Naabrusvalve meeskonnale, küsida informatsiooni huvitavate teemade kohta ning saata ettepanekuid, kuidas saaks Naabrusvalve lehekülge paremaks ja kasutajasõbralikumaks muuta.

Keskuse kaudu on võimalik tellida ka raamatuid, õppefilme ja naabrusvalvealast koolitust, samuti naabrusvalve silte ja lisakleebiseid.

Mõlema lehekülje külastamise järel tekib aga küsimus, miks ei võiks kaks organisatsiooni ja internetilehekülge liita, sest mõlema MTÜ eesmärk on sama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing