Kohtunik lükkas tagasi pettunud investorite hagi

ÄP Online 23. august 2001, 00:00

USA ringkonnakohtu kohtunik Milton Pollack leidis kolmeleheküljelises otsuses, et ?hagi puhul ei ole tegemist vahendiga ajakirjandusele ning nende järeldustele suurema kõlapinna andmiseks?. Kohtunik leidis, et on võimatu käia kohut nende ja nende arvamuste ning majanduslike filosoofiate üle. Kohtuniku hinnangul on investorite poolt tehnoloogiaaktsiate headusest rääkinud analüütiku vastu hagi esitamine ?föderaalse apellatsioonikohtu kuritarvitamine ning näide erakordselt halvast maitsest.?

Hagi tugines ?interneti kuningannaks? tituleeritud analüütiku Mary Meekeri positiivsetele kommentaaridele internetiettevõtete aadressil ja väitel, et Meekeri antud hinnasihid ei tuginenud objektiivsel analüüsil, vaid soovil hoida samu ettevõtteid Morgan Stanley klientidena.

Kohtunik Milton Pollacki hinnangul on tegemist tüüpilise buumijärgse juhtumiga, kus kibestunud investorid üritavad leida oma kaotustele süüdlast ning loodavad hagide abil osakestki kaotatust tagasi saada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing