Laikjõe firma reisijad hädas Pariisi-reisiga

Inno Tähismaa 23. august 2001, 00:00

Ühe asjaga kursis oleva allika väitel on sõit veninud päeva võrra ja reisijatelt on küsitud reisi ajal raha juurde bussi remondiks ja hotelli eest tasumiseks.

?Üks inimene hakkas koguni nutma, sest raha on otsas,? kommenteeris allikas asja seisu. Tema sõnul hakkab olukord bussis sarnanema kommunismiga, kus inimesed peavad hakkama üksteist rahaliselt toetama.

Allika väitel algasid sekeldused sellega, et Tallinnast alanud reis jäi toppama Pärnus, kus selgus, et bussil pole kindlustust ehk nn rohelist kaarti. Seejärel läks buss Saksamaal rikki, kus nõuti reisijatelt bussi parandamise eest 600 Prantsuse franki ehk ligi 1500 krooni. Edasi nõuti veel raha Saksamaal ööbimise eest, sest hilinemise tõttu oli varasem ööbimise broneering kaotanud kehtivuse. Kokku on läinud reis maksma lisaks esialgsele 2850 kroonile veel teist sama palju. Allika sõnul on pikkadest pausidest ja öistest ööbimiskohta saabumistest ära vintsutatud lapsed, kellele see Euro-Disneylandi reis oli mõeldud.

Reisil viibiv imagospetsialist Inga Raitar ütles, et ka tema on reisi eest raha maksnud, aga mingeid probleeme ta ei näe. ?Selliselt low-profit-reisilt ei saagi midagi enamat oodata,? ütles ta.

Raitari sõnul on seltskond jõudnud õnnelikult Pariisi, välja arvatus üks ?vanamutt, kes ähvardab kõiki oma riigikogu liikmest väimehega?. ?Ta on kõigil tuju ära rikkunud,? lisas Raitar.

Daam Reiside juht Marina Laikjõe ütles, et temale küll pidevalt helistatakse, aga tema ei oska asja kommenteerida, sest asjaga tegelevad palgalised töötajad. Daam Reiside töötaja Marju Nurmsoo ütles, et tema teada on kohapeal inimestele raha tagasi makstud. ?Seal ei toimu midagi sellist, mis oleks ebaloomulik,? kirjeldas ta poolepäevast bussi remondipausi ja rahaküsimist. Ta lisas, et esmaspäeval, kui buss katki läks, polnud kohalik bussifirma nõus arve esitamisega, vaid nõudis raha. Et buss välja saada, tuli raha reisijatelt küsida.

Daam Reiside lähetatud giidi Ants Tuuleveski telefonil vastas imagokujundaja Inga Raitar. Tema sõnul tuli reisijatelt raha küsida selleks, et esmaspäeval oli Eestis püha ja giid ei saanud kaardiga raha kätte. ?Vaenu õhutab ainult üks hüsteeriline vanamutt,? kirjeldas ta olukorda. Raitari sõnul on giid praegu inimesi maha rahustamas.

Kokku on Pariisi-reisil 103 reisijat.

Kuivõrd Daam Reisid korraldab reise ebaseaduslikult, pole reisijatel õigust pärast reisi kompensatsiooni küsida.

Marina Laikjõe ebaseaduslikult tegutseva reisfirma Daam Reisid tegevuse on andnud kohtusse tarbijakaitseamet ja firma lõpetab tegevuse pärast vastavat kohtuotsust.

Tarbijakaitseameti juristi Lea Vainulti sõnul anti asi kohtusse 8. augustil, aga kohtukutset pole veel tulnud. Seniajani saab Daam Reisid takistamatult oma ebaseaduslikku reisikorraldamise tegevust jätkata.

Majandusministeeriumi spetsialisti Aita Antsoni sõnul ei saa kiiremat protseduuri rakendada.

Antsoni kinnitusel saavad kohtuasja algatada ka reisijad. ?Nad peavad esitama tarbijakaitsele kaebuse,? kirjeldas Antson protseduuri käiku.

Antson ütles, et ministeerium ega tarbijakaitseamet amet ei saa ilma tõendusmaterjalita midagi teha, kuna kohtuvaidlust ei saa üles ehitada oletustele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing