Viiruse filtreerimine paneb vaidlema

Kaido Einama 23. august 2001, 00:00

Automaatne internetiteenuse pakkuja juures toimuv viirusetõrje võib mõnel kasutajal segada vajalike kirjade vastuvõttu ja teist jälle päästa lihtsameelsest viirusega lisandi avamisest, mis arvutis laastamistööd teeb.

 • Mail.ee võtab end sügisest kokku. TELE2 klienditeenindus, mis töötab 24 tundi, küsib kõigepealt: ?Aga milleks teile seda vaja on?? Klienditeenindaja teab, et viirusetõrje peaks olemas olema. ?Pole küll see, mis hot.ee-l aga tõrjub,? arvab ta. Mida ja kuidas tõrjub, seda lähemalt ei tea. Soovitab küsida spetsialistidelt. Spetsialist Toomas Talts aga kinnitab, et mail.ee postkastides TELE2 siiski viirusetõrjet praegu ei tee. ?Viirusetõrje tuleb kindlasti,? lubab Talts, ?sügisel, kui spetsialistid tööle tulevad, teeme valmis. Viiruseid on viimasel ajal olnud häbematult palju.?

Taltsi arvates pole viirusetõrje pealepanek teiste postkastidele niisama lihtne Viirusetõrje tähendab ju tsensuuri. ?kui me exe failide ehk programmifailide saatmise ära keelaks, oleks osa kasutajaid kindlasti rahulolematud,? arvab Talts.

 • Hot.ee tabas Sircami. Kõige radikaalsemalt on suurematest elektronpostkasti pakkujatest asunud viiruste vastu Eesti Telefoni hot.ee. Viirusetõrje postkastidele lisati mai lõpul. Vastav tarkvara vaatab läbi kõik elektronkirjad ja nende lisandid, kuid pakitud arhiive ta lahti ei tee. Eesti Telefoni IP Teenuste süsteemide arendus- ja haldusteenistuse juhataja Erki Aruse sõnul kontrollitakse viiruste olemasolu kõikides Hoti servereid läbivates e-kirjades. ?Juhul, kui server leiab kirjast viiruse, peatatakse kõigepealt kirja edastamine ning siis saadetakse kirja saatjale automaatne teatis, milles informeeritakse teda viiruste olemasolust tema arvutis?. Aruse sõnul hakati Sircamit filtreerima 3 tunni jooksul peale viiruse jõudmist Eestisse.

 • Virtuaalserver uuendab tõrjujat kord nädalas. OK Interactive?i virtuaalserver uuendab oma VirusScan tõrjujat kord nädalas. Alates 19. märtsist on OK Interactive poolt pakutava virtuaalserveri klientidel kaitse e-maili teel levivate viiruste vastu ja nakatanud e-kiri saadetakse tagasi enne, kui see jõuab kliendi meilikontoni. OKIA lubab oma kodulehel, et 95 viirustest, kaasa arvatud .vbs ehk makroviirused ning arhiividesse (zip, arj jms) pakitud viirused, leitakse.

 • Microlink vaatab väliseid tunnuseid. Marti Schmidt Microlinkist ütles, et ka nende kliendid pole kaitseta. MicroLink Online?i e-posti serveris on viirusetõrje, mis otsib e-kirjade pealkirjareast, sisust ja attachmentidest viiruste tundemärke ja blokeerib nakatunud kirjad.

 • Uninet austab täielikku vabadust. ?Uninet ei tsenseeri ega kontrolli oma klientide e-postkaste, vaid kohustub kohale saatma kõik kirjad, mis meie e-posti serverit läbivad,? ütles Unineti klenditeeninduse juht Paavo Ala. ?Küll aga soovitame oma klientidel kindlasti kasutada kaasaegset viirusetõrjetarkvara.? Unineti kliendid said Sircamit e-posti takistamata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 11:49
  Otsi:

  Ava täpsem otsing