Haridusamet vallandas seadust rikkunud lasteaiajuhataja

23. august 2001, 08:12

Haridusamet vabastas pärast Eesti Päevalehe artiklit jämedate seaduserikkumiste tõttu ametist Tallinna Männikäbi lasteaia juhataja Anne Lindovi, kes aga keeldub kohalt lahkumast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaheksaleheküljelises käskkirjas heidab haridusameti juhataja Enn Kirsman Lindovile ette eksimusi nii rahakasutamises kui ka töökorralduses.

Käskkirja järgi on juhataja omavoliliselt lapsevanematelt raha nõudnud, jätnud töötajatega lepinguid sõlmimata, palganud erihariduseta inimesi, võtnud erivajadustega laste rühma lapsi Tallinna nõustamiskomisjoni otsuseta, samuti eiranud tervisekaitsetalituse ettekirjutusi ja mitmel moel rikkunud finantskorda.

Kirsmani sõnul keeldus Lindov aga töölepingu lõpetamisest ja lubas tuua haiguslehe, mis takistaks haridusametil teda vallandamast. ?Kui Eesti Vabariigis on võimalik sel moel haiguslehti tekitada, olen ma sügavalt õnnetu,? ütles Kirsman.

Hoolimata väidetavast haigusest on juhataja kahel vallandamisjärgsel päeval Männikäbi lasteaias oma kabinetis istunud. ?Keegi ei tea, mida ta seal teeb, sest tema kabinet on püha ja puutumatu,? märkis eile kasvataja Anne Loopere, kelle sõnul jätkab majandusjuhatajana tööd Lindovi elukaaslane Ain Käst. ?Ta käib ümber maja, valge paberileht käes, ja otsib eksimusi, mille kohta lasta töötajatel seletuskirju kirjutada,? kirjeldas ta.

Loopere lisas, et suur osa maja personalist on jätkuvalt hirmul, kuna ei tea, kuidas majandusjuhatajaga toime tulla. ?Inimesed on muserdatud ja hulluks minemas,? nentis ta.

Anne Lindov ütles eile Eesti Päevalehele, et ei saa oma vabastamist kommenteerida ning lubas asja kohtus vaidlustada. ?Kõik need andmed, mis käskkirjas sisalduvad, on lausa laest võetud,? kinnitas ta.

Haridusameti juhataja nentis, et puutub esimest korda kokku probleemiga, kui vallandatav otsuse vastu nii ägedalt sõdib. ?Peame ilmselt pädevate organitega konsulteerima, mida teha,? arvas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing