Tulemas on sõda naftaturu pärast

23. august 2001, 11:41

New Yorgi Kaubabörsi (Nymex) kavatsus hakata kahe nädala pärast kauplema Brenti segu tulevikutehingutega kutsub esile sõja Nymexi ja Rahvusvahelisel Naftabörsi Londonis (IPE) vahel naftafutuuride turu pärast, kirjutab Financial Times.

'Kumbki pool ei saa endale lubada sõda kaotada' ütles majanduslehele mõlemale börsile lähedalolev allikas. Kui Nymex võidab Brenti segu turu, võetakse ette IPEl kaubeldavad masuuditehingud ning Rahvusvaheline Naftabörs lõpetab oma eksistentsi. Kui võidab IPE, võtab Naftabörs üle kõik Nymexil kaubeldavad lepingud. 'See on sõda' lausus allikas.

IPE ja Nymex on maailma kaks juhtivat nafta- ja naftasaadustega tulevikutehingutega kauplevat börsi. Rahvusvahelisel Naftabörsil kaubeldakse Brenti toornafta segu ja masuudiga. New Yorgi kaubabörsil kaubeldakse nafta WTI (West-Texas Intermediate), kütteõli, bensiini, loodusliku gaasi ja elektri tulevikutehingutega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing