Patt vaadata

Lauri Jürisoo 24. august 2001, 00:00

Kaks vanglast ära karanud pisisuli (De Niro, Penn) satuvad oma põgenemisteel unisesse väikelinna. Juhuse läbi vaimulikeks maskeerunud mehed aetakse segi raamatu kirjutamisega usuringkondades nime teinud preestritega. Nad haistavad maskeraadis võimalust pääseda vabana Kanadasse.

Samanimelisel 1955. aasta linateosel põhinev ?Me pole inglid? on nii huumorivaba ja kiretult esitatud komöödia, et tegijate nimedega tutvumine valmistab lausa üllatuse. Stsenarist on tööstuse hinnatumaid suleseppi David Mamet, lavastaja Neil Jordan, peaosas Robert De Niro, kel jätkus asja piisavalt usku, et ise ka produtseerida.

De Niro karjääri suurimaid ebaõnnestumisi vaimustab aga USA staarkriitikut Rogert Ebertit, kes väidab kaanel: ?De Niro ja Penn on koos võrratud.? Tegelikult meenutab muidu suurepäraste näitlejate ekraanilolek uneskõndimist. Esimene tundub talle tollal harjumatus ?anris tundetu, teine aga liiga hajevil tegemaks rohkemat kui liikuda sinna, kuhu lavastaja käsib.

?Me pole inglid?
We?re No Angels

USA 1989
Re??issöör: Neil Jordan. Osades: Robert De Niro, Sean Penn, Demi Moore, Bruno Kirby, James Russo jt.
102 min, levitab Garsu Pasaulis Eesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing