Cisco aitas Põhjamaade börsid plussi

Peeter Koppel 24. august 2001, 13:59

Põhjamaade börsid on tänasel kauplemispäeval võtnud suuna kergelt üles.

Ilmselt paranes turu meelestatus pärast seda kui maailma suurim interneti infrastruktuuri seadmete tootja Cisco Systems teatas eile pärast USA aktsiaturgude sulgemist, et ettevõtte olukord on stabiliseerumas. Ciscot peetakse aga üheks olulisimaks indikaatoriks selles suhtes, millised arengud tehnoloogiasektoris domineerimas on. Sellest ka suhteliselt tehnoloogiakesksete Helsingi ja Stockholmi börside positiivne reaktsioon Cisco eilsele avaldusele.

Helsingi börsi üldindeks HEX oli kella 13.55 seisuga tugevnenud 1,70 protsenti ning liikus 6896,62 punktil.

Kell 13.55 oli Nokia aktsia kerkinud 1,02 protsenti ja liikus Helsingis 19,80 euro tasemel. Nokia ADR sulgus eile New Yorgis arvestuslikult 18,96 eurol. Reutersi vahendatud maaklerite hinnangul on murelikkus ettevõtte tulevaste majandustulemuste pärast jätkuvalt õhus ning aktsiat hoiavad plussis Nasdaqi indeksifutuuride liikumine.

Sonera aktsia liikus kell 13.55 0,19 protsenti kõrgemal 5,16 eurol. Sonera ADR sulgus eile USAs arvestuslikult 5,20 eurol. Reutersi vahendatud maaklerite hinnangul pole Sonera kohta viimasel ajal mingeid häid uudiseid tulnud ning ka töökohtade koondamise uudis näitab, et ettev

Stockholmi börsi OMX-indeks oli kella 13.55 seisuga liikunud 1,41 protsendiga plusspoolele ning kerkinud 834,55 punktile.

Ericssoni aktsia oli samaks ajaks liikunud 2,78 protsendiga plussi 55,50 Rootsi kroonile. Ericssoni ADR sulgus eile Nasdaqil arvestuslikult 0,53 Rootsi krooni madalamal kui Stockholmis.

Huvi keskmesse tõusis rõivatootja H M aktsia, mis kell 13.55 oli kerkinud 2,51 protsenti 204,50 Rootsi kroonile. Aktsia tõusu põhjustas investeerimispanga Salomon Smith Barney poolne ettevõtte aktsia reitingu tõstmine tasemele ?neutraalne.?

Lisaks tõstis pank ettevõtte maksude-eelse kasumi prognoosi. H Mi aktsial on viimasel ajal läinud üldse suhteliselt hästi, sest hiljuti vihjas ettevõte analüütikutega kohtudes, et teise poolaasta majandustulemused võivad tulla üpriski head. Handelsbanken on andnud aktsiale ka ostusoovituse, kuid arvestades viimasel ajal toimunud aktsia kerkimist, võivad kasumivõtjad peagi platsis olla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing