Oslo suuremad haiglad välistavad eesti õdede töö

24. august 2001, 08:07

Selle nädala alguses Norrasse töökohtadega tutvuma ja tööintervjuusid andma sõitnud ligi 50 Eesti meditsiiniõest pole Oslo kolm suuremat haiglat midagi kuulnud, kuigi tööjõudu vahendava ärimehe väitel on eestlastest huvitatud eeskätt suurhaiglad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Oslo kolmest suuremast haiglast - Aker Sykehus, Riks Hospitalet ja Ulleväl Sykehus - kinnitati eile Eesti Päevalehele, et nende haiglates pole Eesti meditsiiniõed intervjuul käinud ning nad pole võimalikust tööletulekust kuulnud.

Ulleväl Sykehusest öeldi, et nad on Norra ärimehe plaanist, tuua nende haiglasse Eesti õdesid, vaid ajakirjandusest lugenud.

Õdesid vahendav Finn Radmann kinnitas eile, et viimasena nimetatud raviasutuses pidid Eesti õed tööd saama.

?Õdedel on käsil praegu intervjuud haiglate personaliga. Nad tahavad enne ikka näha, keda tööle võtavad ning siis lepingud teha,? ütles Radmann.

Ühe õe vahendamise eest ligi 143 000 krooni teeniva ärimehe väitel kirjutatakse siis alla ka töölepingutele, mille alusel saadakse õdedele Norras tööks vajalik autoriseerimistõend. ?Loodame töölepingutele alla kirjutada selle nädala või järgmise jooksul,? ütles Radmann. ?Esimesed õed asuvad tööle septembri lõpus.?

Õdede koolitusprogramm viidi läbi Tallinna meditsiinikoolis, mille direktor Raimond Lihtmaa kinnitas, et 50 protsenti õdedest on Norras juba intervjuu läbinud.

?Meie kooli personalijuht helistas Norrasse ja talle öeldi nii. Kuna ma ei ole ise koha peal, siis ei saa siiski päris objektiivseid vastuseid anda,? märkis Lihtmaa. ?Eestlastel ei lähe halvasti, küll aga olevat lätlaste grupil probleeme.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing