Hansa ja Telekom aktiivsuse tipus

Raivo Sormunen 27. august 2001, 00:00

Möödunud neljapäeval oma tugevatest teise kvartali majandusnumbritest raporteerinud Hansapanga aktsia jätkas ka reedel kerkimist, sulgudes viimase kahe ja poole kuu jooksul esimest korda 160 krooni joonel. Plokktehingute tulemusena kerkis aktsia käive päeva lõpuks 14,3 mln kroonini ning aktsia hind lisas neljapäevasele 2,9-le tõusule reedel veel 0,8.

Kui neljapäeval domineerisid Eesti Telekomi aktsiaga kauplemise osas väikeinvestorid, siis reedel liikus ülesrühkiva Euroopa tehnoloogiasektori taustal meie uue majanduse ettevõttesse ka suuremat raha. Ligi 7,5 mln kroonise käibe najal kerkis aktsia 54 kroonini ehk 0,9. Üllatav oli Telekomi aktsiaga tehtud tehingute koguarv, mis ületas Hansapanga 47 tehingut silmnähtavalt, küündides 78ni.

Aktiivse kauplemise taga on suure tõenäolisusega investorid, kes spekuleerivad tehnoloogiasektori stabiliseerumisele lähitulevikus. Ettevõtte olukorra stabiliseerumisele viitas neljapäeval ka Cisco Systems ja see vallandas reedel ostubuumi kõikidel suurematel börsidel. Võib arvata, et kohalikul turul püütakse tabada eeskätt Eesti Telekomi aktsia põhja, mis IT-sektori stabiliseerumise korral välismaailmas peaks ettevõtte aktsiale igati positiivselt mõjuma.

Selle aasta uue rekordtasemeni kerkis reedel Tallinna börsil aga passiivne Sampo Panga aktsia, sulgudes 13,70 kroonil ehk 13,2 kõrgemal kui päev varem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing