Rahatähed säravad silme ees

Violetta Riidas 27. august 2001, 00:00

Seekordset Oma Firmat läbivaks märksõnaks on raha. Kuigi mistahes suuruse ja vanusega firma eesmärgiks ongi ju omanikele kasumi teenimine, on selles numbris rahast tavalisest enam juttu.

Kõigepealt registreerimisega seotud kulud, mis pole algajale sugugi väiksed, kuid millest mööda ei pääse. Siis kõik arved, mis kohe väsimatu järjepidevusega hakkavad postkasti ummistama ning võlgnikud, kellest te ilmselt ei pääse . Et suhteliselt nappide vahenditega rahasõjas mitte kaotajaks jääda, tuleb arved järjekorda seada ning võlgade võimalusega juba ette arvestada. Hea klapitamise korral maksaks siis nagu klient ise teie eest.

Kuigi rahasse suhtutakse nii ja naa - kes kummardab narruseni ja kes põlgab, peavad ometi kõik tunnistama, et see on meie elus praktiliselt asendamatu. Raha on lisaks maksevahendile ka suhete korraldaja.

Teie koostööpartner võib rääkida kuitahes ilusat ja veenvat juttu, kuid kui ta on juba pikemat aega võlgu, kaotate usalduse. Rahaga saate ka oma firma sisekliimat ohjata. Kui te töötajatele palga alati õigeaegselt ja kogu tehtud töö eest välja maksate, siis võite kindel olla, et teist peetakse lugu. Ilmselt pigistavad allvuad siis silma nii mitmeski muus osas kinni ja ka teie suhtute oma korrektselt rahaga ümberkäivasse koostööpartnerisse leebemalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing