28. august 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Börsigurud kõnelevad kurtidele kõrvadele

Mitmed Wall Streeti tähed on oma sära kaotanud ? 1990. aastate börsitõusu sümboliseerinud investeerimispanga Goldman Sachs aktsiastrateegi Abby Joseph Cohenit, kelle sõna kaalu ületas siis vaid USA keskpanga juht Alan Greenspan, ei kuula täna keegi, kirjutab Dagens Industri.

Analüütiku läinud nädalal avaldatud börsiennustus 2001. aasta kohta aktsiakursse ei mõjutanud.

Cohen on endiselt ülimalt optimistlik, ennustades, et S P 500 indeks lõpetab aasta 1500 punkti juures, mis tähendaks praeguselt tasemelt nelja kuuga ligi 30% tõusu. Dow Jones?i indeksil tuleks kerkida 20% ning ühtlasi kõigi aegade tipptasemele, et Coheni ennustus ? aasta lõpp 12 5000 punktil ? paika peaks.

Cohen pole üksi optimist. Investeerimispank UBS Pain Webber reklaamib üleleheküljelistel kuulutustel oma aktsistrateegi Ed Kerschneri viimast prognoosi, mille järgi Nasdaq tõuseb tuleva aasta lõpuks 50%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt