28. august 2001 kell 8:10

Börsiülevaade: Euroopa turud ootavad liikumapanevaid uudiseid

Euroopa turgudel täna kindel suund puudub. Ees ootavad mitmed olulised sündmused, alates täna avaldatavast Deutsche Telekom majandustulemustest, lõpetades neljapäeval toimuva Euroopa Keskpanga istungiga, kus oodatakse intressimäärade veerandprotsendist kärpimist.

Aktsiatel eile ühtne liikumissuund kohalikul börsil puudus. Turul olid peamiselt väiksed tegijaid, kes vaatama suurele tehingute koguarvule ei suutnud nädala alguse börsisüsteemi käivet üle 9 mln krooni kangutada.

Hansapanga aktsia <GR#EE.HP>pöördus peale möödunud nädala tugevate kvartalitulemuste järgset tõusu eile kergesse langusse, jäädes pidama 158,50 kroonil ehk 0,9% miinuses.

Eilse päeva langust ja passiivsust põhjendas Trigon Marketsi maakler Kaur Elviste eelkõige Londoni börsi kinniolemisega, mille tulemusena jäi kohaliku turu liigutajateks peamiselt kohalikud investorid. Seetõttu on loota, et järgneval paaril päeval püsib turg tugev, lisas ta.

Kõige aktiivsemalt kaubeldi taas Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiaga, mis hoidis eile kõrget profiili, kerkides 2,3%, 55,25 kroonini.

Elviste kinnitas, et Eesti Telekomi tõusu taga võisid olla põhjaõngitsejad ehk investorid, kes püüavad aktsiaid võimalikult odavalt osta.

Veidi võis Eesti Telekomi aktsiat toetada eile hommikune tõus Euroopa tehnoloogiasektoris, mis järgnes möödunud nädala reedesele rallile USA tehnoloogiasektoris.

Viimase aasta kõrgeima sulgemishinna saavutas eile möödunud nädalal üllatavalt tugevast teisest kvartalist raporteerinud Rakvere Lihakombinaadi <GR#EE.RLK> aktsia. Aktsia peatus 6 kroonil ehk 2,6% kõrgemal kui möödunud nädala lõpus.

Hetkel kuum