Liidrid nõrgad, ülejäänud tugevad

Raivo Sormunen 30. august 2001, 00:00

Imporditud negatiivne meeleolu pärssis eile mõõdukalt ka Tallinna börsil noteeritud aktsiate hindu.

Tugevaima löögi all oli taas Eesti Telekomi aktsia, mis vajus 54 kroonini ehk mitte kuigi kaugele ajalooliselt madalaimast 53kroonisest sulgemishinnast. Langust päevaga 1,8.

Hansapanga käive, mis nädala alguses kokku kuivas, kujunes eile toredaks, tõustes tänu päeva lõpus tehtud plokktehingutele üle 9 mln krooni.

Kahjuks ei toetanud see aktsia hinda, mis välisturgudelt sisse toodud depressiooni taustal odavnes 1,4, kukkudes 154,10 kroonini ehk peaaegu sama tasemeni, kus ta enne teise kvartali tulemuste avaldamist ringi tiirutas.

Mõningast siblimist oli eile aga taas näha lisanimekirjas.

Kui üleeile liikus selle aasta kõrgeimate tasemete juures Tallinna Farmaatsiatehase aktsia, siis eile sulgus viimaste aastate kõrgeimate tasemete juures kaks toiduainetööstust esindavat aktsiat. Kalevi aktsia sulgus 20 kroonil ja Rakvere LK aktsia 6,40 kroonil.

Mõnevõrra võiks täna investorite huviorbiiti kerkida Tallinna Kaubamaja, mis eile pärast börsi sulgemist oma II kvartali tulemused avaldas. Vaatamata tugevnenud konkurentsile on Kaubamaja tänu kaubanduspindade suurendamisele kasvatanud aastataguse ajaga käivet 33 ja suutnud I kvartalis tekkinud kahjumist välja tulla. Seetõttu võib loota, et tulemus suudab hoida aktsiat küllalt tugeva, kindlasti aga kasvatada aktsia käivet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing