Ülo Toomsalu • 29 august 2001

Politsei tõi kaks Marbella põgenikku Eestisse

Käsipidi teineteise külge aheldatult sammusid eile hilisõhtul Kopenhaageni-Tallinna lennukist välja kaks Eesti allilma väidetavat autoriteeti - Jaak Tuuksam ja Margus Unt, kelle muretule põgenikuelule Hispaania eestlaste koloonias Marbellas tegi sel kevadel lõpu keskkriminaalpolitsei, kirjutab Postimees.

Eile kell 22.03, kui Tuuksam ja Unt politsei eriüksuse komando K töötajate saatel lennujaama ootesaali sisenesid, purunes aastaid Eesti kurjategijate seas ringelnud müüt, et Vahemere kaldal paiknev Marbella kuurortlinn on turvaline peidupaik, kuhu kodumaa politsei käerauad ei ulatu.

?See on alles algus, vahistamisoperatsioonid Marbellas jätkuvad, käeraudus Eesti kurjategijaid hakkab sealt peagi üha tihedamini kodumaale lendama,? lausus keskkriminaalpolitsei (KKP) ülemkomissar Ahti Truupõld. Tema veendumus rajaneb tänaseni väga edukalt toiminud KKP ja Hispaania politseijõudude koostööl, millele puhuti otsekontaktide loomise näol uus hingamine sisse veebruaris.

Hetkel kuum