Tallinn tagastab 70% Palace hotelli hoonest omanikule

Tallinna linnavalitsus ostustas tagastada Vabaduse väljakul asuva Palace hotelli hoonest selle õigusjärgsele omanikule 70 protsenti ning kompenseerida 30 protsenti hoonest.

Abilinnapea Heiki Kivimaa ütles täna pressikonverentsil, et otsus tulenes riigikohtu lahendist, mis tühistas linnavalitsuse varasema otsuse selle kohta, et hoonet ei tagastata omanikule, vaid kompenseeritakse.

Abilinnapea sõnul linnavalitsuse tellitud eksperthinnangu kohaselt on hoone omanikule Tiiu-Helve Blomdahlile tagastatavaks osaks kaasomandina 69 protsenti hoonest, praegusele valdajale - hotellikett Scandic - jääb seega 31 protsenti.

Kivimaa tõdes, et edasine asjade käik sõltub paljuski sellest, kuidas käitub hoone praegune omanik. 'Ta võib üritada linnavalitsuse ostust kohtus vaidlustada,' lisas abilinnapea.

Hetkel kuum