Eesti Energia nõukogu nõus hinnatõusu vaestele lihtsamaks tegema

Inno Tähismaa 30. august 2001, 09:46

Energeetikaettevõtte AS Eesti Energia nõukogu arutas eile elektrihinna tõusu ja leidis, et vaestele võiks hinnatõusu lihtsamaks teha.

Eesti Energia esindaja teatel kuulas nõukogu eile ära juhatuse ettekande 2000/2001 majandusaasta auditeerimise käigust ja arutas majandusministri ettepanekul elektrienergia hinna kujundamise põhimõtteid.

EE möödunud majandusaasta auditeeritud aruanne valmib septembri lõpuks, kui on lõplikult selge EE põhivarade ümberhindamise vajadus vastavalt rahvusvahelisele raamatupidamisstandardile IAS 36.

EE nukogu esimehe Jüri Käo sõnul on elektri hinna kujundamine ettevõtte tegelikust kulubaasist lähtuvalt ainuvõimalik lahendus. ?EE kui äriühing ei saa olla riigi sotsiaalpoliitika instrumendiks ning hinnakujunduses peab ettevõtte juhatus lähtuma majanduslikest põhimõtetest,? ütles Käo.

EE teeb omalt poolt kõik, et võimaldada majanduslikult kõige vähem kindlustatud klientidele järk-järgulist üleminekut uutele hindadele. Järgmisel nõukogu koosolekul esitab juhatus ülevaate EE ja riigi koostöövõimalustest sotsiaalselt eriti tundlike kliendigruppide jaoks hinnatõusu mõju leevendamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing