Baltimaade kultuurifestival Põhjamaades

ÄP 31. august 2001, 00:00

Laupäeval alguse saanud eesti, läti ja leedu kultuuri festival tutvustab kuni novembri lõpuni Balti rahvaste kultuuri Põhjamaades.

Juba praegu on Islandil avatud Hendrik Relve fotonäitus ?Eesti iidsed puud?, samuti Jaan Kaplinski ja Doris Kareva teoseid eksponeeriv eesti köitekunsti näitus. Islandi Põhjala Majas saab lisaks köitekunstile vaadata ka Leedu merevaigu- ning Läti tekstiilinäitust.

Eesti muusikutest astuvad festivalil üles Raivo Tafenau & Meelis Vind, ansamblid Untsakad, Hortus Musicus, Tulli Lum jt. Teatrielamusi pakuvad Eesti Riiklik Nukuteater, Tallinna Linnateater jt. Lätlased tutvustavad festivalil muuhulgas läti filmiprogrammi ning fotokunsti. Leedu on teiste seas välja pannud installatsiooni ?Heli ja visioon?.

Baltimaade kultuuri tutvustava festivali kontsertide, näituste, etenduste sari sisaldab 80 suuremat või väiksemat sündmust, mis toimuvad peamiselt septembri- ning oktoobrikuus. Üritusi jagub nii Rootsi, Soome, Norrasse, Islandile, Taani kui ka Fääri saartele. Lisaks pealinnadele on tähelepanu pööratud ka teistele kultuurikeskustele.

Eesti-poolsete korraldajate Karel Zova ning Ants Johansoni sõnul haarab Eesti festivaliprogramm erinevaid kultuurivaldkondi ning ulatub rahvalauludest kaasaegse klubimuusikani.

Eesti, läti, leedu kultuuri festivali programmi kohta Põhjamaades leiab täpsemat informatsiooni internetileheküljel www.baltfest.org.

 • Eesti, läti, leedu kultuuri festival Põhjamaades

kuni 30.11.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:10
  Otsi:

  Ava täpsem otsing