Ralliautod kihutavad Lasnamäel

ÄP 31. august 2001, 00:00

Kellele ei meeldiks kiired autod, veelgi põnevam on võidusõit. Peale Ameerika filmides nähtud tänavakiirendusvõistluste (toimuvad ööpimeduses Eestiski) on ka legaalseid tänavarallisid.

Homme-ülehomme kihutab Lasnamäel Smuuli tänaval pooleteise kilomeetri pikkusel ringrajal Balti ralliparemik. Viimati toimus Eestis taoline tänavaringrajavõistlus 1983. aastal. Vahepealsed kaheksateist aastat pidime ringrajasõite filmidest või välismaal vaatama.

Volkswagen City Circuitil, eesti keeli Linnaringil, antakse kahel päeval kokku kaksteist starti ? vormeli, seeriaautode ja superbike?ide võistlusklassis. Võistleb peaaegu kakssada rallisõitjat Baltikumist, Venemaalt ja tõenäoliselt ka Rootsist. Tegu on Balti karikasarja osavõistlusega, Tallinnas sõidetakse eelviimane etapp. Praeguse punktiseisu järgi on põnevaimas, B-2000 võistlusklassis esikolmikuks lätlased, neil tihedalt kannul kaks eestlast. Veel on eestlasel võimalik sari võita. Viimane etapp peetakse Riias.

Korraldajad võrdlevad Linnaringi pinevuselt F1 Monaco etapiga ? sealgi kihutatakse linnatänavail, kuigi mastaabid ja kiirused on muidugi teised, ferraridel ja mclarenitel on kaalul enamgi kui siinseid Volkswageneid meelitav Balti karikas. Kiirused tõusevad siinsetel autodel ?vaid? 250ni, mootorratastel kuni 280 kilomeetrini tunnis.

Treeningsõidud algavad laupäeval kell pool üheksa, kvalifikatsioonisõidud kell 10.30 ning esimesed stardid antakse kell üks päeval. Pühapäeval starditakse eelmise päeva paremate võistlusaegade järgi. Kõikides võistlusklassides läbitakse Smuuli tänava peaaegu 1,5kilomeetrine ringrada 20 korda. Autode start on samasugune nagu F1 võistlustel ? stardihetkeks on punaste tulede kustumine valgusfooridel. Mootorrattad stardivad rohelise tule süttimise hetkel.

Võistlustest annab otseülekandes pildi TV3. Kohapeale mahub 10 000 pealtvaatajat.

Volkswagen City Circuit
01.?02.09.
Tallinn, Smuuli tänav
Piletid Piletilevi müügipunktides 75?100 krooni
(Piletite arv on piiratud!)
info www.vw-city-circuit.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing