Ülo Toomsalu • 30 august 2001

Tamjärve kooli ost võib volikogus läbi põruda

Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta avalikustatud idee maksta Hannes Tamjärvele Rocca al Mare koolihoone eest 80 miljonit krooni, mille Tamjärv kasutaks Piritale uue kooli ehitamiseks, ei leia tõenäoliselt linnavolikogu toetust, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ma ei saa aru, miks linn peaks Tamjärve kooli ostma,? lausus Tallinna volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige reformierakondlane Maret Maripuu. ?Linnal on omal palju koole ja vaadates, kuidas väheneb kooliminejate arv, siis ma ei mõista, miks peaks linn uue kooli ostma,? ütles ta.

Maripuu oli nõus keskerakondlasest Lauri Leesiga ning esitas nagu Leesigi küsimuse, et kui järgmisena tulevad Radissoni hotelli ehitajad ja tahavad hoonet müüa, mida siis vastata. ?Kui Tamjärv tahab Piritale uut kooli ehitada, siis miks mitte, aga sel juhul tuleb ka eelnevalt kokku leppida, mis sellest koolist edasi saab,? lisas Maripuu.

Linn ei ole eraettevõtjale garantiiks. Samuti oli võimaliku tehingu vastu haridus- ja kultuurikomisjoni keskerakondlasest liige Vladimir Velman. ?See samm on täitsa vale,? lausus ta. ?Mees tuleb välja oma erainitsiatiiviga, teeb asja valmis ja kui hakkama ei saa, üritab erakondliku võimu abil oma raha tagasi saada.?

Velmani sõnul peab inimene, kes riskib, seda turumajanduse tingimustes ka ise kandma. ?Linn ei saa siin olla garantiiks,? ütles ta.

Kooli looja ja üks omanik Hannes Tamjärv ütles, et Rocca al Mare kooli puhul ei ole äriga mingit pistmist. ?Kinnitan, et kool ei ole äriprojekt, aga samas oleme me Rocca al Mare kooliga meelitanud koolisüsteemi juurde 80 miljonit krooni eraisikute annetusi,? rääkis Tamjärv. Koolilooja lisas, et teist korda 80 miljonit krooni ei õnnestu vähemalt temal kuskilt juurde meelitada.

Hetkel kuum