Peep Sooman • 30 august 2001

Ühispangal alaneb laenuintress septembri algusest

Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas ütles, et kuna pank arvestab eluasemelaenude baasiks olevat Euribori iga kuu alguses, siis peaks Euroopa keskpanga intressikärbe alandama laenuintresse järgmisest nädalast.

Väga oluliselt see tavakliendile midagi ei tähenda, aga väga laias laastus võttes langeb laenuintress 0,25 protsendipunkti võrra, ütles Messimas.

Praegu on Ühispanga eluasemelaenu baasintressiks Euribor pluss 4 protsenti. Messimase sõnul on keskmine väljastatud eluasemelaenu intress Ühispangas umbes 9 protsenti, seega peaks septembri algusest langema see 8,75 protsendile.

Krooni baasil Ühispank eluasemelaenusid ei väljasta, vaid eritingimustel väljastatav nn lõvilaen on krooni baasil ning selle aastaintress on viieks aastaks fikseeritud 8 protsenti.

Hetkel kuum