Börsiülevaade: Eesti Telekom ja Hansapank löögi all

31. august 2001, 15:01

Tallinna börsi kaks liideraktsiad haakusid täna taas välisturgude pessimismi külge ja tulid päris kiires tempos allapoole. Eesti Telekomi aktsia sulgus kõigi aegade madalaima tasemeni vahetus läheduses, peatudes 53,25 kroonil ehk 0,9% miinuses.

Kui Eesti Telekomi langus on tehnoloogiasektoris jätkuvate halbade päevade ja Eesti Telekomi juhtkonna ladvikus oleva segaduse tõttu mõistetav, siis Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia 2%ne kukkumine 151,45 kroonini ehk madalaimale tasemele pärast juulikuu algust on seletatav vaid üldsust läviva kerge hirmuga. Ehk võib öelda, et langus on tingitud rohkem liigsetest emotsioonidest kui reaalsetest faktidest.

Kuna täna on viimane päev avaldamaks oma teise kvartali majandustulemusi on oma tulemused lõpuks välja hõiganud Tallinna Külmhoone <GR#EE.KYLM> kui ka Tallinna Farmaatsiatehas <GR#EE.FARMA>.
Kuna esimesena mainitud ettevõte suhe börsiga peale KPC ülevõtmispakkumise tegemist on pidevalt kaugenenud, siis pööraks tähelepanu viimase nädala jooksul pidevalt kerkinud Farmaatsiatehase aktsia vastu.

Täna sulgus Farmaatsiatehase aktsia juba 28 kroonil ehk praktiliselt viimase kolme aasta kõrgeima taseme juures. Kuigi ettevõte käive on olnud madal on aktsia hinnanoteeringud nädalaga suutnud üles roninud juba 20% jagu.

Farmaatsiatehase käive jäi poolaastaga ligi 15% madalamaks kui eelmise aasta samal perioodil kuid tänu materjali kulu märgatavale kokkuhoiule on ettevõte saavutanud päris hea rentaabluse. Veidi murelikuks teeb küll äritulusse arvatud suur realiseerimata toodangu hulk kuid praeguse ülimadala P/E taseme juures on see riski eiravale investorile päris huvitav investeerimisobjekt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing